Taipuva Consulting AB visade på stark tillväxt under 2020 trots pandemin – bokslutet 2020 visade på en omsättningsökning på 62 procent jämfört med 2019. Nu satsar de på att fortsätta etablera sig på den svenska marknaden, bland annat genom att anställa Gunilla McLeod, tidigare vd på BA Consultants, som Head of Sales. 

Medan många andra företag bromsat under pandemin blomstrar affärerna för Taipuva Consulting AB. Taipuva erbjuder smarta systemlösningar för företag som vill strömlinjeforma sitt arbetssätt och minska time to market samt underlätta arbete med regulatorisk efterlevnad. Program såsom Polarion hjälper företag att jobba smartare istället för hårdare och har mottagits bra av kunderna. För att smida medan järnet ännu är varmt kliver nu Gunilla McLeod in som Head of Sales. 

– Vi tar nu nästa steg på vår tillväxtresa i Sverige och satsar på större närvaro. Som en del av denna strategiska satsning kommer Gunilla in som säljchef, och tar med sig ett brett nätverk av intressanta kontakter från branscher där vi vill expandera såsom byggbranschen, fintech-sektorn och svensk industri, säger Taipuva Sveriges vd Tord Ringenhall och fortsätter:

– Det ska bli roligt och givande att få in någon som kan satsa helhjärtat på försäljning. Hon har även en annorlunda bakgrund inom modebranschen och kontrasten mellan henne och Taipuvas övriga anställda, som är ett gäng doktorer i fysik och en civilingenjör, kommer att bidra till nödvändig dynamik i företaget. Vi med en bakgrund inom forskning är mer konsultativa varför det är viktigt att få in någon som kan fokusera på relationsbygge. 

Del av satsningen på Mendix

Rekryteringen av Gunilla McLeod som Head of Sales är en del av Taipuvas satsning på Polarions systersystem Mendix. Denna satsning kan även innebära fler rekryteringar till Taipuva, som i nuläget består av två heltidsanställda och fem konsulter i Sverige. Gunillas första uppgift blir att sätta upp en struktur för prospektering och bygga relationer med Taipuvas kundbas och prospekt. 

– Jag ser fram emot att prospektera marknaden och applicera Taipuvas system på nya, oprövade branscher. Min bakgrund är inom mode, media och finans och det blir en rolig utmaning att få jobba i en bransch jag tror starkt på: techbranschen, där framtiden ligger, säger Gunilla McLeod.

 

Gunilla McLeod